|
|
  |
 |
asarat

Založený: 23.01.2006
|
o je život a aké sú jeho okamihy? Ko?ko civilizácii tu žilo a kam sa pominuli?
Akí mocní boli vládcovia a o vedeli o pominute?nosti? A akí sme vo?i nim?
Aké boli ich okamihy a ako si ich uvedomovali? A ako si ich uvedomujeme my?
A ke? sa pozrieme cez okamihy vesmíru i zeme o?ami radosti i smútku, o uvidíme MY?
A o vidíš Ty a o vidím ja? o uvidia tí, o sa na nás budú pozera? ako na dávnu minulos? Aká civilizácia sme boli? A boli sme vôbec?
Z toho mne vychádza, že nevieme kto a akí naozaj boli tí, o boli pred nami a pre?o boli takí akí boli. A ako si aj môžeme dovoli? tvrdi? akí vlastne boli, ke? mnohokrát nevieme, akí sme my sami? Nepoznáme samých seba a nevieme kto sme.
Mnohí sa h?adajú a zis?ujú kto boli, ale nevedia kto sú teraz.
A myslia si, že to im pomôže vyrieši to, o sa v nich samých deje.
Je to však omyl, lebo cez to, o sú dnes sa musia pozrie? na to, o budú o rok i o dva roky a až toto je ujasnené, treba sa pozrie? to?ko rokov dozadu.
Potom tri dopredu a tri dozadu. Takto sa potom niekam dá dosta?. Ale bez toho, aby som videl o bude je h?ada? to, o bolo kedysi v minulom živote, úplne zbyto?né. Vä šinou nájdeš to, po ?om teraz túžiš, o je tvojím podvedomým snom a takto to dáš svetu najavo. Ale on ten svet je ako Ty a bude sa správa? rovnako, lebo aj iní to chcú tiež. A tak..... .
Naposledy upravil asarat dňa Št Dec 25, 2008 10:49 am, celkom upravené 2 krát
|
|
|
|
|
|
|
 |
  |
Predmet: |
Zaslal: Po Sep 25, 2006 5:20 pm |
|
  |
 |
|
|
|
|
  |
Zaslal: Po Okt 23, 2006 5:16 pm |
|
  |
 |
|
|
|
|
  |
Zaslal: Po Okt 23, 2006 10:39 pm |
|
  |
 |
|
|
|
|
  |
Zaslal: Št Nov 09, 2006 7:35 pm |
|
  |
 |
|
|
|
|
  |
Zaslal: Ut Nov 14, 2006 6:36 pm |
|
  |
 |
|
|
|
|
 |
  |
Zaslal: St Nov 15, 2006 9:42 am |
|
  |
 |
asarat

Založený: 23.01.2006
|
nimbostratus Napísal: |
?asto sa zamýš?am nad tým, ím budem... ?asto sa ponáram do toho, kto som bol... Moje zistenia a videnia sú však hmlisté. Súhlasím s tým, že pochopi? sám seba, svoju existenciu, smerovanie je možné až po dôkladnej analýze minulého, sú?asného ale i budúceho ?asu - resp. ?inností, zážitkov a ?inov... Mám však viac a viac pocit, že vlastne je to úplne jedno. Ke? sa pozriem na históriu vesmíru (s mojimi vedomos?ami hodne oklieštenými), ja sa zdám by? úplne bezvýznamný... A tak radšej aspo? na chví u zanechávam svoje bezvýznamné JA a idem sa venova? kráse vesmíru... |
Myslím,že si všetko vystihol. Ale raz váhaš raz h?adáš a raz si sa už rozhodol.
Mal by si zváži o ?akáš od svojho života a ako na to. Prajem Ti aby si sa ( kolega ) rozhodol správne.
|
|
|
|
|
|
|
 |
  |
Zaslal: Ut Nov 28, 2006 6:02 pm |
|
  |
 |
Luis

Založený: 27.12.2005
|
|
armen Napísal: |
Z môjho poh?adu je h?adanie seba v minulosti akýmsi nedostatkom viery v seba samého dnes. Aspo? ja by som tam chcela nájs? možno potvrdenie svojich dojmov a pojmov. To? moja nedokonalos? (snaha o alibizmus?), ale súhlasím s názorom, že takým v?taním sa v podvedomí môžeme narazi? skôr na svoje túžby, než na ?osi skuto?né. A ob?as je to potom problém rozlíši ... Minulos? nás môže ?iasto?ne navigova?, ale ak na nej lipneme, akýko?vek pokrok je vylú?ený.
"Nehrab sa v minulosti, ne?akaj na budúcnos?. Chop sa okamihu a ži od tejto chvíle." |
Pekné, fakt ve?mi pekne vyjadrené. Ale niekedy mám dojem, že ži je proste skoro prí ažou.
Nie neberte si z týchto slov príklad.
Ja som len tak skepticky ob?as naladený.
Ale myšlienka, ako taká má ve?ký význam a aj h?bku. Rozmer uvedenej mylšlienky si uvedomíme len vposlednej chvíly života, ke? sa stávame Nekromanovi klienti.
|
|
|
|
|
|
|
  |
Zaslal: Ut Nov 28, 2006 8:22 pm |
|
  |
 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
  |
|
  |
 |
Amon

Založený: 13.01.2006
|
Pokusim sa nieco napisat priatelia k teme milnulosti, buducnosti a pritomosti okamihov, ktore nazivame zivotom. Volakedy som patral a povazoval badanie a hlbanie v minulosti za dolezity prvok pre buducnost. Myslel som, ze ked poodhalim svoju tvar z davnej minulosti otvorim si dvere do buducnosti. Casom som pochopil, ze nie je to az tak dolezite, ako som si myslel. Som rad, ze som tou skusenostou presiel. Dnes riesim to co je i ked obcas mnou zarezonuje niekolko udalosti minulosti tohto zivota. Obcas som sa aj zamyslal nad tym ako to vlastne v skutocnosti s tou minulostou a buducnostou je. Trosku mi to cele prislo ako skor taky bod zotrvacnosti koncentracie sa na casove horizonty z hladiska pozemnskeho zivota ako takeho. V okamihu pritomnosti som si uvedomil, ze pred par momentami som bol a teraz prave som, no ci o par minut vsak budem mi uz nepride tak samozrejme ako volakedy. Pritomnost je to, co je pre elementarny vyvoj jedinca urcitou zlozkou, ktora ho posuva v jeho vnutornom postaveni voci realite do pozornosti. Tato pozornost a koncentracia je do urcitej miery ovplivnena myslenim ako takym a celkovym systemom spracovania a prijimania informacii bezneho fyzickeho zivota. Je na kazdom z nas, do akej miery pripustime riadenie zivota limitacii mysle alebo do akej miery jej uvolnime fiktivne hranice a posunieme nase podvedomie vo vedomej podobe do vedomeho prezivania momentov zvanych napriklad pritomnost.. alebo aj takzvane tu a teraz.
|
|
|
|
|
|
|
 |
  |
Zaslal: St Júl 04, 2007 7:53 am |
|