|
Má logikcké myslenie svoje opodstatnenie v mágií? |
  |
|
ano |
|
90% |
[ 10 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
neviem |
|
9% |
[ 1 ] |
 |
|
|
|
Celkom hlasov : 11 |
|
 |
  |
Predmet: |
Zaslal: Ne Jan 25, 2009 11:36 pm |
|
  |
 |
asarat

Založený: 23.01.2006
|
Aj ke? sa opakujem nech, ale teda za?ne diskusia.
o však, ke? sú okolo aj jedinci ktorí sa bránia logike? Bránia sa lebo im vyhovuje, že nemusia logicky myslie?, lebo jednoducho je to jednoduchšie.
Oni proste prijmú dogmu a idú slepo za silným jedincom bez úvahy. Sám som to videl i zažil.
„Silný“ mág proste poprie logiku, lebo svoju silu si namýš a, alebo sa bojí, že príde niekto, kto jeho dogmu vyvráti. „Silný“ je v skuto?nosti potom len preto, že poprie logiku, ale to nerieši problém. o teda problém pod?a teba rieši
_________________ Ja sa smrti nebojím, ja ju vítam.
|
|
|
|
|
|
|
 |
 |
  |
Zaslal: Po Jan 26, 2009 12:09 am |
|
  |
 |
armen

Založený: 25.12.2005
|
Logika v mágii má pod?a m a nezastupite?né miesto. Do ur?itej miery sa dá fungova? aj bez nej, len ?isto na základe viery v nie?o i niekoho. Toto môže vies? k do?asným úspechom, ke?že ?lovek/adept uverí touto cestou aj vo svoje jedine?né schopnosti. Avšak s prvým neúspechom sa takýto hrad postavený na piesku zrúca. Bez logiky, uvažovania a u?enia sa nemôžu by? úspechy v mágii trvalé.
Absencia logiky v mágii tiež poskytuje dokonalý priestor pre alibizmus. Ve? je tak krásne jednoduché vyhovori? sa na plnenie príkazov niekoho iného... Možno je to pohodlné, ale pre mágiu na vyšších stup?och a pre adepta, ktorý chce naozaj niekam dôjs? svojou prácou a svojou silou, toto nemá význam.
Ako inak, než logickou úvahou spojenou so svojím vnútorným Ja, ktoré nám našepkáva, o je správne, chceme zisti?, o je skuto?ná pravda? Len slepo veri? niekomu preto LEBO...
|
|
|
|
|
|
|
 |
  |
|
  |
 |
Amon

Založený: 13.01.2006
|
Vo?akedy, vo?akde niekto starý a múdry povedal: “nau? sa prijíma? svoje prehry tak, ako svoje výhry a cesta k vyššiemu poznaniu sa Ti pootvorí sama.” Nuž nie každý vidí za týmto poslaním (myslím mágiu, mága) to, o ?om tu píšeme. Mnohí si to mýlia s mólom pre ukážku moci a sily a nie toho, o im niekto poskytol nato, aby v prvom rade chránil a rozvíjal to, o získal. Potom ne?udo dochádza v živote takýchto jedincov, i skupín ku pádom i už v duchovnom tak i fyzickom živote. Namiesto toho, aby sa pou?ili a našli skuto?nú prí?inu, h?adajú problém vonku, mimo nich a tu dochádza presne k tomu, o píšeš Armen, že absenciu logiky nahrádza tzv. alibizmus a tým vznikajú opä len ?alšie zbyto?né boje a strata energie jedinca. Niekedy je múdrejšie ustúpi?, získa? ?as a pochopi? a potom sa navráti?. Nuž, ale existujú v živote aj skratky, tak to už chodí...
|
|
|
|
|
|
|
 |
  |
Zaslal: Po Jan 26, 2009 12:23 am |
|
  |
 |
asarat

Založený: 23.01.2006
|
Armen.
ja len verím, že ?udia nás pochopia,a budú vedie?, že samostatne nemyslie? za seba znamená akurát to, že nikam nedôjdu a budú ži len v ilúzií a v ?akaní na nie?o.
Bez logiky sa to proste naozaj nedá, aj ke? si mnohý toto chcú odôvodni? tak, že "Toto povedal Guru a tak to musí by?"!!
Avšak do cie?a sa dá dojs? len tak, že chápem a myslím a NIE LEN SOM.
Myslím, že v tomto sme sa všetci traja zhodli.
_________________ Ja sa smrti nebojím, ja ju vítam.
|
|
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
  |
Zaslal: Ut Jan 27, 2009 1:37 pm |
|
  |
 |
Bes

Založený: 26.10.2006
|
|
Niekde asi kazdy chape, ze bez logiky to nejde. Je vsak dost tazke zmenit myslenie jedinca, ked dhy cas mu bolo vtlkane do hlavy, aby sa vyhybal logickemu mysleniu, aby neuvazoval - len konal tak, alebo onak, lebo to "Guru" povedal. Hlavne ak slepo veril, ze ten ho skutocne povedie po tej ceste po ktorej chce krá a a nielen po nejakych pohyblivych schodoch, ktore smeruju dole... ale on kraca opacnym smerom... kde sice prekracuje, ale akosi nevnima, ze sa vlastne nepohol vpred. A svet okolo sa sice meni, ale....
Takyto sposob fungovania ho musi velmi nicit, alebo musi prist nejaky impulz z vonka, ktory mu pootovri oci... Inak zivot bez myslenia bude a je pre neho absolutne prirodzene... A vymanit sa spod vplyvu niekoho takeho, kto to dosiahne magiou je asi skoro az nemozne (vsak treba to v prvom rade aj spoznat, ze je to vonkajsi vplyv).... bez pomoci a opory niekoho silnejsieho...ako si Ty Asarat a pomoze mu, a ked este k tomu ak ho bude tlacit k vlastnemu mysleniu, tak to moze byt na chvilu az pohromou ....
a asi na chvilu zastane, kym ho tie schody odvezu dole... A ked pochopi, ze ak chce ist dalej tak sa musi presunut k druhym schodom ... a to bez prikazu niekoho nad nim...
|
|
|
|
|
|
|
 |
 |
Strana 1 z 3
|
|