|
Predmet: |
Zaslal: St Júl 21, 2010 10:32 am |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaslal: So Júl 24, 2010 10:49 am |
|
|
|
Fénix
Založený: 12.11.2009
|
|
No tak ja si dovolím pripoji? sa do diskusie (i ke? neviem, že i budeš vedie?, že kto som, ale tak sná
áno ) a napísa? tak svoj poh?ad na vec.
Jedno z mojich najväších prekvapení v tomto živote (a nebolo to tak dávno) bolo, ke? som zistil že som
m?tvy (schválne píšem to slovo bez úvodzoviek), a to i napriek tomu, že som "živý" (schválne to píšem s
úvodzovkami). Sú?asne ale s uvedomením si tohto stavu som za?al túži po živote. A pre?o Nuž pod?a ma
preto, že som postupne za?al vyci?ova? kto som, a preto chcem ži! Preto to vnímam teda tak, že tá forma
smrti, o ktorej píšem ja a zrejme aj Ty, nie je klasická forma úmrtia hrubohmotného tela, a teda
ukon?enie sú?asnej inkarnácie, ale je to trošku inak. Ak teda vezmeme do úvahy tých pôvodných, ktorí boli
(ale zrejme je otázne, že i aj sú a i budú... teda niektorí, pretože napr. Ty aj si a zrejme aj budeš
), tak tá forma smrti sa môže prejavi? aj v tom, že ich skuto?né ja, ich pravé vedomie spí a namiesto
toho sa u nich vytvorilo vedomie iné, ktoré je po?as pozemského putovania pekne pestované, rozvýjané a
zve?a?ované. Nuž a ak ten doty?ný jedinec prináleží svojim druhom na niektorú zo strán barikády, tak
potom je zrejme asi úplne normálne, že jedna z foriem boja má práve tú formu, že niektorí jeho kolegovia
sa snažia ho vráti? spä do života (resp. prebudi? jeho skuto?né ja). Sám píšeš že je to ažké (?omu
verím), ale dovolil by som si Ti položi otázku, že i je ažšie toho doty?ného vráti? spä do života
alebo je ažšie toho doty?ného následne potom pri tom živote udža o ak sa stane, že ten doty?ný je
momentálne m?tvy a túži po živote najmä preto, že vníma iba niektoré aspekty života a tie mu pripadajú
prospešné, no ale ke? už reálne za?ne ži a postupne si za?ne uvedomova? daný život v celej jeho šírke a
nebude sa mu to pái o ke? ten doty?ný bude živý a po ?ase bude chcie? opä umrie? o potom?
Celé mi to pripadá tak (alebo žeby to tak aj bolo?), ako keby vedci na svojej púti našli laboratórium,
ktoré im síce vôbec nepatrilo, ale sp??alo ur?ité podmienky... podminky na vytvorenie experimentálneho
života a existujúce zárodky života. Vedci akurát museli prispôsobi? existujúce zárodky tak aby im to
vyhovovalo a vytvorili tak obyvate?ov vlastného sveta. Nuž ale o ke? sa udeje nie?o na základe ?oho sa
sám vedec dostane do laboratória, splynie s daným svetom a stane sa jeho sú?as?ou a aj všetkých jeho
pravidiel a obyvate?ov, ba o viac, vedec aj úplne zabudne na to, že je vedec! A o ke? niektorí minulí
vedci sa už nebudú chcie? sta? vedcami? o potom? Je možné niekoho vráti? k životu aj ke? si to sám
nepraje (asi nie, ale aj tak tu otázku kladiem)
A ke? som teraz "živý" m?tvy, ale raz zakon?ím aj toto fyzické putovanie a ocitnem sa v niektorej z
paralel a stále budem m?tvy, pretože to moje skuto?né ja nebude ži, tak o vlastne budem? M?tva
"m?tvola" Ale aj tak by ma zaujímalo, že pre?o je vlastne také ažké vráti? niekoho spä do života (i
ke? som si vedomý faktu, že zrejme konkurencia asi bude proti )
Nuž som zvedaný na Tvoj komentár a aj zvyšok diskusie. ?akujem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaslal: Po Júl 26, 2010 9:24 am |
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaslal: Po Júl 26, 2010 4:26 pm |
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaslal: Ut Júl 27, 2010 8:25 am |
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaslal: Ut Júl 27, 2010 2:48 pm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Amon
Založený: 13.01.2006
|
„o ke?“
A o ke? existuje napokon len jedná jediná pravda a tá spo?íva v pochopení relativity ako takej ako aj v prijatí selektívneho rozkladu bytosti v ?udskom tele ako takom? o ke? ten celý „chaos“ to?iaci sa okolo života a smrti je v kone?nom dôsledku jeden ucelený celok, ktorého poznaním trávime nekone?nú pú, ktorá sa z ?asu na ?as v svojom slede kontinuálne opakuje? Myslím, že tieto myšlienku sú mnohým z nás známe. No napriek tomu to celé skúmame, pozorujeme a sami v sebe, i medzi sebou konfrontujeme. Existujeme.
M?tvi, i živí A nie je to napokon z istého uhla poh?adu jedno? Mnohí živí nedocenia to, o u?inili m?tvi a mnoho z m?tvych a opä žijúcich už zabudlo. Má sa sná niekto alebo nie?o prinavráti? Ak áno, tak to príde. Toto je len stav, moment, prechod a možno aj záver konca nového za?iatku alebo možno práve opak. Táto paralela je definovaná ?asom a priestorom, tak sa pokúsme cez telo v ?om orientova?, neprežívame fyzicky stovky, i tisícky rokov a ak, tak len výmenou tiel. No i napriek skuto?nosti, že touto technikou to dokážeme zostáva otázkou, o so stratou pamäti, ktorá pritom nastáva? Myslím, že netreba si prinavraca? pamä na fyzickú minulos? ale skôr tú prapôvodnú, duchovnú. A práve tu nastáva detail, ktorý vytvára problém. Uvedomelé vnímanie pôvodnej bytosti. Otázkou potom zostáva, o je to vlastne tzv. pôvodná bytos? Ako sa dá definova? Má nejaké špecifiká pod?a ktorých by sa dala vôbec kategorizova? Dá sa vlastne jej opis spája? z poh?adu vnímania z fyzického tela? To sú mnohé ?alšie otázky, ktoré sa vynárajú pri tejto forme diskusie. Je toho mnoho prebádaného a mnohé je pod?a ma každému z nás utajené. Napokon máme fyzické telá, ur?ité médium, cez ktoré sme schopný prenáša energie a transformova? ich.
Na každom z nás je do akej miery v samom sebe prelomí každý z nás svoje vlastné hranice a bude ochotný prijíma? celú tú škálu protikladov a bude s nimi schopný nažíva? zo života do života v splynutí so svojou „vlastnou“ smr?ou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaslal: Pi Júl 30, 2010 5:52 pm |
|
|
|
asarat
Založený: 23.01.2006
|
Kolega Amon. Súhlasím v jednom bode ur?ite. A to že existuje jedna jediná pravda, ale práve o to ide, že ju h?adáme „tú pravdu“.
Mne ide o poh?ad na smr? z rôznych uhlov poh?adu.
Napríklad dnes som sedel s dvoma staršími pánmi, ktorí už metastázujú.
Jeden na kostiach druhý na vnútorných orgánoch. Obom ostáva tak cca mesiac života. Strávil som s nimi v debate X hodín a vnímal som sa dva kon?iace životy, hoc vekovo by mohli potiahnu? aj do dvadsa? rokov ešte.
Otázka teda znie? Sú technicky ešte živí
Odpove? áno sú lebo žijú pokia? ich službu konajúci lekár neprehlási za m?tvych. No títo konkrétny páni žijú lebo chcú ži a veria že sa udeje zázrak. Teda ak im to vydrží z poh?adu môjho budú ži do konca poslednej sekundy života.
V?era jedného iného z rakovinou som takto pozoroval chví?ku ...bol kómatický a nerušila ho moja prítomnos?. O 20:18 ho vyhlásili za m?tveho.
No kedy vlastne zomrel? Ke? som pri ?om stál a videl som, že je už pre?, ale srdce mechanicky ešte pracovalo v sú?innosti z púcnym orgánom, alebo bol pre? až ke? dodýchal?
Kedy vlastne umierame teda?
Ale toto viem sú absurdity pre niekoho, ale umierame aj inak a bolestivejšie.
Umierame, ke? nemáme napríklad dôvod pre život a ?lovek sa rozhodne pre samovraždu.
Je taký ?lovek m?tvy vtedy, ke? skutok dokoná alebo je m?tvy už skôr
Napríklad na toto ma zaujíma Váš názor.
Alebo spánok je malou smr?ou aby sa obnovil život, alebo je to len spánok , ako fyzická potreba regenerácie orgánov a svalovej hmoty a podobne.
Teda zjednodušme tému pre širšie vrstvy ?udí a a zjednodušme svoje úvahy, aby sme tomu rozumeli všetci.
Kedy teda nastáva smr? skuto?ne?
Kedy je ?lovek m?tvy?
Kedy vlastne prestane ži
A môže by? ?lovek živý a m?tvy sú?asne?
_________________ Ja sa smrti nebojím, ja ju vítam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaslal: Pi Júl 30, 2010 6:13 pm |
|
|
|
Amon
Založený: 13.01.2006
|
Laicky napísané smr? nastáva vtedy, ke? duša, energia, opustí fyzické telo a „odíde“ do iného sveta. Po tomto akte sa zvy?ajne, ako si to aj ty sám napísal vyhlási dané telo za m?tve. Kedy a ako prestáva ži je myslím diskutabilná téma, pretože mnohých telá trpia fyzickou boles?ou roky a duša pritom v nich môže prebýva? len sem-tam a tým pádom vnútorne už dávno umreli, a to si ani nemusia uvedomova?. Ko?ko ?udí je takých že ich držia pri živote len prístroje, prípadne sú na lôžku nieko?ké roky, pokia? ich vyhlásia za m?tvych. No ko?ký žijú, cupkajú si po svete a prechádzajú zo sveta m?tvych do živých a naopak behom nieko?kých sekúnd. Využívajú to nonstop a pri rôznych príležitostiach a len v?aka tomu, že sú ani živí ani m?tvi dokážu prežíva? v tomto svete ako bytosti, ktoré transformujú oba póly a ich energie a vzájomné transformácie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaslal: Ne Aug 01, 2010 6:11 pm |
|