|
|
|
Predmet: |
Zaslal: Št Nov 16, 2006 12:20 pm |
|
|
|
Luis
Založený: 27.12.2005
|
|
armen Napísal: |
Náboženstvo by sa dalo chápa? ako viera v nie?o, v nejaký vyšší príncíp, ktorý tomu bordelu tu šéfuje.. avšak oficiálne odkedy je nejaká viera náboženstvom? závisí to od po?tu veriacich?
Lebo kedysi aj kres?ania boli jedna malá sekta a verejnos?ou prijímané náboženstvo sa z toho stalo iba v?aka ve?kosti a po?tu ?lenov, nie kvôli ich neomylnej alebo výnimo?nej pravde.... |
no myslím, že sa s tým dá plne súhlasi?. ve? ke? zoberieme svedkov jehovových (mimochodom tvrdia, že sú najstaršie kres?anské naboženstvo), ktorí donedávna boli sektou, tak dnes sú uznaní za plnohodnotné naboženstvo.
Myslím, že na to sta?í 100 000 podpisov - overených a ministerstvo kultúry odklepne ako náboženstvo pomaly ?oko?vek.
tak teda nasleduje výzva. vytvorme náboženstvo a po?me žmýka? z veriacich peniažky.
je mi jedno, i kres?anské alebo iné, len nech to vynáša.
Naposledy upravil Luis dňa Ut Nov 21, 2006 11:12 pm, celkom upravené 1 krát
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaslal: Pi Nov 17, 2006 6:34 pm |
|
|
|
armen
Založený: 25.12.2005
|
Takže sme postupne náboženstvá ako také zvrhli na oby?ajné zh??anie majetku... smutné konštatovanie, ale bojím sa, že v mnohých prípadoch pravdivé. Hlavne dnes.
?udia však potrebujú nie?omu veri? a možno ?asto je strach z Boha alebo inej nadprirodzenej moci jedinou bariérou, ktorá u?om bráni v stváraní zverstiev (ktoré aj tak koniec koncov robia takže...)
Ostávajú však aj "tí skuto?ní", ktorým nejde o peniaze alebo poves? správneho veriaceho, ale naozaj veria náboženstvu, ku ktorému sa hlásia, a jeho pravdám. o s nimi?
Ja osobne sa snažím ich tolerova?, lebo rovnako ako ja nesúhlasím s ich videním sveta, oni nemusia súhlasi? s mojím.
Tak ako je to? Existuje nejaké náboženstvo (viera), ktoré by malo väšiu mieru pravdy ako tie ostatné
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaslal: Pi Nov 17, 2006 6:44 pm |
|
|